MiRa Zorg

MiRa Zorg is een klein maar zeer persoonlijk bedrijf op het gebied van zorgverlening al dan niet op basis van een PGB. Vanuit een zeer individueel opgezet handelings/begeleidingsplan leveren wij zorg op maat! Wij vatten zorg dan ook op in de meest ruime zin van het woord, waarbij de wensen van de zorgvrager centraal staan. Daarnaast worden de zorgpakketten volledig compleet aangeboden, dus niet alleen gewenste zorg en begeleiding, maar ook het opzetten van een begeleidings/zorgplan en de continue evaluatie hiervan. Ook de aanvraag van een Persoonsgebonden Budget en beheer en administratie nemen wij, uiterst transparant voor onze rekening, natuurlijk desgewenst!

Om integrale begeleiding en zorg aan te bieden, werkt MiRa samen met een groot aantal hulpverleners en zorginstellingen. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met fysio en ergotherapeuten, maar ook met GZZ en jeugdinstellingen als het RIAGG en XONAR, en zelfs verscheidene bewindvoerders.

Ook verbetert MiRa continu haar dienstverlening door het uitvoeren van onderzoek, waarin nauw wordt samengewerkt o.a. de Hogeschool Zuyd. Op het gebied van integrale begeleidingsaanpak loopt MiRa Zorg ver voor, door het gebruik van ‘state of the art’ technieken uit o.a. de Verenigde Staten.

Diensten

Hieronder een kort overzicht van de diensten die MiRa Zorg aanbiedt:

·          Intensieve Thuisbegeleiding (ITB) bij kinderen/pubers met psychosociale          beperkingen (ADHD, ASS, Borderline, OCD, ADD, ODD, etc).

Bij ITB wordt de cliënt in zijn thuisomgeving begeleid in sociale omgang, zelfredzaamheid en zelfstandig functioneren. Door het toepassen van integrale methodieken voor de cliënt en zijn ouders (mind-mapping, SGG schema’s, etc.), toegespitst op de individuele wensen en behoeften, levert MiRa Zorg een hoge kwaliteit en de basis voor een succesvolle toekomst. Net door de integrale aanpak en methodieken van MiRa, is ITB uitstekend te combineren met andere noodzakelijke vormen van begeleiding, bijvoorbeeld studiebegeleiding en groepsbegeleiding.

·         Schuldhulpverlening & Budgetbeheer

MiRa Zorg heeft ook op het gebied van schuldhulpverlening een zeer unieke en persoonlijke aanpak. Niet alleen heeft MiRa Zorg de noodzakelijke contacten met bewindvoerders en juristen, maar ook de noodzakelijke begeleidingstechnieken in huis om zowel het schuldenprobleem als onderliggende problematieken aan te pakken en op te lossen. Een transparante hulpverlening en inzicht in de stand van zaken is hetgeen MiRa hoog in het vaandel heeft staan.

Voor cliënten die dreigen met een bewindvoerder in aanraking te komen biedt MiRa Zorg ook de optie om naast begeleiding een traject budgetbeheer aan te gaan. Onze voorkeur is om dit traject samen met die cliënt aan te gaan, waardoor ernstige schulden vermeden kunnen worden, maar ook de cliënt direct leert om zelfstandig met zijn budget aan de slag te gaan.

·         Huishoudelijke ondersteuning

Voor mensen die ouder worden en minder goed voor zichzelf en hun huishouden kunnen zorgen, biedt MiRa Zorg ondersteuning. Tenslotte, wie wil nu niet zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen!

Om ook hier hoge kwaliteit in ondersteuning te kunnen leveren stelt MiRa Zorg de wensen van de cliënt voorop. Dit betekent dat wij net iets verder gaan dan de gewone ‘Thuiszorg’ om de ondersteuning te bieden die de client wenst. Of dit nu ramenlappen en strijken, of ondersteuning bij boodschappen doen is, geen probleem bij MiRA.

·         Persoonlijke verzorging

Ook op het gebied van persoonlijke verzorging biedt MiRa Zorg een ruim aanbod. De nadruk ligt niet op hoe?, maar meer op wie en wat? De cliënt en zijn wensen en behoeften staan centraal. Een hulpverlener die bij de cliënt past, dat is ons devies!

Naast alleen een breed zorgaanbod, levert MiRa Zorg ook de nodige ondersteuning bij indicatiestelling en (mogelijke) PGB aanvraag. Enkele van onze diensten op dit vlak:

·         Opzetten van begeleidings- en handelingsplannen

·         Begeleiding indicatieaanvraag; van GGZ psycholoog tot indicatie!

·         PGB aanvraag.

·         Administratieve handelingen omtrent het PGB.

Eventuele zorg, niet opgenomen in het bovenstaande lijstje, kan altijd in overleg geleverd worden. Ook hier geldt dat MiRa Zorg staat voor persoonlijke en kwalitatief hoogstaande zorg. 

 

 

Kosten

De kosten van de zorg worden door MiRa afgestemd op de persoonlijke situatie van een cliënt. Pas na een intake gesprek en uitgebreide analyse voor een persoonijk zorg en/of begeleidinsplan wordt gekeken wat de betreffende mogelijkheden zijn en welke kosten dit met zich mee zal brengen. MiRa Zorg staat voor geindividualiseerde zorg op maat!

Mocht U vragen hebben n.a.v. het bovenstaande, kunt U ten alle tijden contact met ons opnemen! Onze contactgegevens kunt U vinden op de contactpagina!