MiRa Studiebegeleiding

MiRa Studiebegeleiding biedt een uitermate breed pakket aan studiecoaching, huiswerkbegeleiding en bijspijkerlessen, voor leerlingen van de basisschool en voortgezet onderwijs tot en met studenten aan het MBO, HBO of de Universiteit. 

Wie?

MiRa Studiebegeleiding is opgezet door Ramon Jongen, momenteel werkzaam als Docent Techniek aan de Hogeschool Zuyd. Zelf heeft hij aan de Technische Universiteit Eindhoven de opleidingen Technische Natuurkunde, Scheikundige Technologie, Elektrotechniek, Docent Natuurkunde Voortgezet Onderwijs en Docent Scheikunde Voortgezet Onderwijs, succesvol afgerond. Momentaan is MiRa Studiebegleeidng uitgegroeid tot een bedrijf dat op elk vakgebied de meest optimale begeleidng kan aanbieden. Naast het verzorgen van coaching, bijspijkerlessen en (huiswerkbegeleiding), werkt MiRa Studiebegeleiding voornamelijk aan het ontwikkelen van nieuwe begeleidings en studiemethodieken op basis van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen. 

Voor Wie ?

 

MiRa Studiebegeleiding is er voor elke student die studiecoaching, huiswerkbegeleiding en/of bijspijkerlessen nodig heeft. Dit kan vanaf basisschool t/m universitair niveau. Echter, MiRa StudieBegeleiding is voornamelijk gespecialiseerd in coaching en begeleiding van studenten en volwassenen met een lichamelijke of psychosociale beperking zoals ADD, ADHD, ASS ect. Niet alleen hebben wij de specialisatie en technieken in huis om studenten met een beperking zelfstandig te kunnen laten functioneren binnen hun studie, wij bieden een uniek totaal begeleidingsconcept in samenwerking met MiRa Zorg. Deze samenwerking biedt onze cliënten niet alleen optimale begeleidingsmethoden, maar ook een vaste structuur en het ontwikkelen van zelfstandigheid in het dagelijks leven, sociale activiteiten en loopbaan.

Dus ook voor loopbaancoaching, planning & structuur en andere relevante begeleiding kunt U terecht bij MiRa StudieBegeleiding. Wij bieden zorg en begeleiding, aangemeten op de behoeften van een persoon!

Diensten 

 

·         Huiswerkbegeleiding in groepen              

In groepen van maximaal 10 personen worden studenten begeleid in het maken van huiswerkopgaven op alle denkbare niveau's en vakgebieden.

·         Individuele huiswerkbegeleiding en bijspijkerlessen vanaf basisschool niveau t/m HBO en              WO op bijna alle vakgebieden. 

Een op een les van een gespecialiseerde vakdocent op de meest uiteenlopende     vakgebieden en natuurlijk niveau's.

·         Begeleiding bij het maken van profielwerkstukken              

Begeleiding van studenten bij het uitvoeren van hun profielwerkstuk in de examenklas. Het is mogelijk om een 'eigen' onderwerp te kiezen en uit te werken, echter MiRa StudieBegeleiding heeft ook een aantal standaard opstellingen in huis!

·         Examentraining              

Vakgerichte examentraining voor eindexamenkandidaten. Gedurende een dag van +/- 7 uur wordt de belangrijkste theorie van een vak herhaald door een vakkundig docent, waarna onder begeleiding intensief examenopgaven geoefend worden. Veelmeer, naast vakinhoud wordt er ook aandacht besteedt aan efficiënt opgaven lezen en maken.

·         Begeleiding bij studiekeuze              

MiRa StudieBegeleiding heeft veel ervaring met het begeleiden van studenten in het maken van een gefundeerde studiekeuze. Hiertoe werken wij samen met meerdere bureau's en instellingen die noodzakelijke competentie en interesse- onderzoeken kunnen afnemen.

·         StudieCoaching voor studenten met een lichamelijke of psychosociale beperking (ASS,                    ADHD, etc.)             

MiRa StudieBegeleiding is met name gespecialiseerd in het begeleiden van studenten en volwassenen met lichamelijke en/of psychosociale beperkingen. Hiervoor biedt MiRa StudieBegeleiding unieke methodieken en technieken aan, individueel op maat aan verscheidene leerstijlen. Naast 'leren te leren' en zogenaamde 'Brain Training' werken wij ook zeer veel aan het leren efficient structureren en plannen van huiswerk, taken en vrije tijd. Omdat wij zeer intensief samenwerken met MiRa Zorg, kunnen wij studiebegeleiding aanvullen met intensieve thuisbegeleiding en groepsbegeleiding op basis van dezelfde unieke methodieken en begeleidingstechnieken.

·         Trainingen in studietechnieken (handmatig en digitaal)              

Naast langdurige studiecoaching, biedt MiRa StudieBegeleiding ook korte trainingen aan op het gebied van 'Brain Training', 'Leren te leren', Plannen & Structuur. 

·         Verscheidene cursussen op het gebied van ‘leren te leren’ en ‘studeren met een                                beperking’.             

Naast bovenstaande korte trainingen, biedt MiRa StudieBegeleiding ook korte cursussen aan, met name op de gebieden van studeren met een beperking en begeleiding & coaching voor docenten en hulpverleners. 

·         Loopbaan Coaching              

MiRa StudieBegeleiding biedt na de studie ook begeleiding bij het vinden van een geschikte baan. Hierbij kan men denken aan sollicitatietraining en begeleiding. Voor volwassenen met een lichamelijke of psychosociale beperking bieden wij ook ondersteuning gedurende de carrière. Zo kunnen wij in overleg met een potentiele werkgever aanpassingen op de werkplek bewerkstelligen, maar ook bijvoorbeeld Uw interesses en belangen behartigen. 

MiRa StudieCoaching is zeer sterk gericht op individuele begeleiding en biedt waar nodig maatwerk aan, al naar gelang de behoefte. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat!

Kosten

De kosten voor studiecoaching variëren per pakket, frequentie en natuurlijk per aantal deelnemers. De insteek van MiRa StudieBegeleiding is om de kosten voor studiecoaching in de orde grootte van muzieklessen te houden. Algemeen moet men denken aan een gemiddelde van 35 euro per uur (incl. BTW). Voor een individuele prijsopgave op maat, kunt U ten alle tijden vrijblijvend contact met ons kantoor opnemen.